Thread Tools  
krnaish
Junior Member
 
Join Date: Apr 2015
krnaish is on a distinguished road Posts: 12
Hi,

I am trying to specify the number of times a trial should be played within a block.
I am doing this using a Macro within the Block Editor which repeats the block indefinitely (by leaving the expression empty, so it always evaluates to 'true') and then specifying how many times to play each trial within the Trial Editor ('present if number of times trial has been presented is...')

If I understand correctly, Superlab considers a trial to have been presented once every item in the stimulus list has been presented.. Is that correct? If so, is there a way to specify the number of repeats based on the number of times the trial (i.e., one individual stimulus) has been presented? Or will I have to either abandon my stimulus lists or set the number of items in the list to match the number of times I want the trial to be presented?

Perhaps a more simple question is: is it possible to only present a subset of a stimulus list? If so, how?

Thank you!
Reply With Quote
Hisham
Founder
 
Join Date: Aug 2006
Location: San Pedro, CA
Hisham is on a distinguished road Posts: 1,147
Posted July 6th, 2017 #2
Yes, it is possible to specify the number of times that a trial can be repeated. But quite frankly, I no longer remember how this is done since it became a built-in feature in SuperLab 5 over four years ago.

As for presenting a subset of a stimulus list, it is much easier to do using the rules feature in SuperLab 5. But this too is now a built-in feature of the upcoming SuperLab 6, a beta release of which is being made available to users who need this feature.

Side note: version 6 will be a free upgrade to all SuperLab 5 users.
Reply With Quote
krnaish
Junior Member
 
Join Date: Apr 2015
krnaish is on a distinguished road Posts: 12
Posted July 6th, 2017 #3
Do you not support versions earlier than 5 any more?
Reply With Quote
Hisham
Founder
 
Join Date: Aug 2006
Location: San Pedro, CA
Hisham is on a distinguished road Posts: 1,147
Posted July 7th, 2017 #4
We still support SuperLab 4, but with exceptions. Support resources are expensive, yet we provide them freely. But when the answer to a question is a simple “see Block Editor’s Looping tab”, it is not economical for us to spend time and create a workaround in an earlier version. Chances are that it’s not economical for you either.

I hope that this makes sense to you.

Reply With Quote
Tags
count, stimulus lists
Thread Tools
Posting Rules
Forum Jump:
© Copyright Cedrus Corporation, 1991-2014.
All times are GMT -7. The time now is 11:10 PM.