Thread Tools  
MASH_Research
Junior Member
 
Join Date: Jul 2018
MASH_Research is on a distinguished road Posts: 4
Two Responses Required?, Posted July 24th, 2018 #1
Hi all,

I am working on a project in which participants respond to different stimuli by pressing buttons on a keyboard - fairly simple stuff. However, as I have been testing and troubleshooting my experiment, one strange quirk is always constant. Every "response" must consist of two key presses in order to move on to the next event. So if I want to respond "2", I would have to press the "2" key twice. I have tried everything I could think of to fix this issue to no avail. Does anyone have any suggestions for what may be causing this strange problem and how to fix it?

Thanks so much!
Reply With Quote
Hisham
Founder
 
Join Date: Aug 2006
Location: San Pedro, CA
Hisham is on a distinguished road Posts: 1,202
Posted July 24th, 2018 #2
Can you post the experiment? Itís most likely an extra event that is linked to a trial either directly or indirectly, e.g. via a feedback or a rule.
Reply With Quote
MASH_Research
Junior Member
 
Join Date: Jul 2018
MASH_Research is on a distinguished road Posts: 4
Posted July 27th, 2018 #3
Here it is!
Attached Files
File Type: sl5 Superlab CNM template.sl5 (32.4 KB, 1 views)
Reply With Quote
Hisham
Founder
 
Join Date: Aug 2006
Location: San Pedro, CA
Hisham is on a distinguished road Posts: 1,202
Posted July 27th, 2018 #4
You did not include the sound files that are used in the experiment, so I wasnít able to run it.

In taking a look at the experimentís settings, I noticed that the option Wait until the key is released is enabled. This is found in Participant Inputís dialog → Options tab. I suggest you turn it off. If it doesnít fix the issue youíre running into, then please go to the File menu → Save as Experiment Package and post the ZIP package that SuperLab saves.
Reply With Quote
MASH_Research
Junior Member
 
Join Date: Jul 2018
MASH_Research is on a distinguished road Posts: 4
Posted July 30th, 2018 #5
Sorry for the late reply, I was out camping for the weekend. I disabled that option but it didn't seem to change anything. I tried to attach the experiment package, but the attachment manager window keeps crashing every time it gets to around 42%. I tried it on my home computer, both lab computers, and one in the library. Not sure what to do about that... Any advice on that?
Reply With Quote
Hisham
Founder
 
Join Date: Aug 2006
Location: San Pedro, CA
Hisham is on a distinguished road Posts: 1,202
Posted July 30th, 2018 #6
The forumsí software may not let you attach the experiment package if itís above a certain size. Can you put it on Dropbox or some other cloud and then post a link?
Reply With Quote
MASH_Research
Junior Member
 
Join Date: Jul 2018
MASH_Research is on a distinguished road Posts: 4
Posted July 31st, 2018 #7
I thought that might be the problem. This dropbox link should do the trick: https://www.dropbox.com/sh/xxv4kr2ml...yXWvt7uma?dl=0

Thanks!
Reply With Quote
Thread Tools
Posting Rules
Forum Jump:
© Copyright Cedrus Corporation, 1991-2014.
All times are GMT -7. The time now is 07:12 AM.